Svanviks Kafferosteri

Närrostat kaffe från Värmlands minsta kafferosteri

Vårt rostade specialkaffe säljs i förslutna påsar
Bryggmalet
Liten 300 gram
Mellan 550 gram
Stor 1 kilo
Kaffet kan även fås som rostade hela bönor.

Koffeinfritt kaffe
• Decaf, decaffinated coffee, koffeinfritt ekologiskt kaffe från Colombia.

Specialkaffe
Specialkaffe är en term som används för att klassificera de bästa kaffebönor av högsta kvalitet, vilka dessutom är producerade i speciella mikroklimat. Vilken kaffeproducent som helst kan kalla sitt kaffe för gourmetkaffe eller lyxkaffe, men det är bara kaffe som får minst 80 i poäng på en 100-gradig skala som får kallas specialkaffe. Allt enligt SCAA (Specialty Coffee Association of America).

Arabicaträdet trivs inte i direkt solsken, om det får växa i skuggan av andra, högre träd så trivs det utmärkt. Det växer bäst i bergigt klimat. Vanligtvis växer Arabicaträd på 600–2 200 meters höjd. Ju högre upp trädet växer desto finare anses bönorna vara. Det beror på att kaffebönor som växer högt blir mer aromatiska och kaffet får en djupare smak.

Det var den svenska botanikern Carl von Linné som upptäckte Arabicaträdet. Det skedde redan år 1753 och det var även då han namngav plantan. Att han gav plantan namnet Coffea Arabica beror på ett missförstånd. Han trodde nämligen att trädet hade sitt ursprung på arabiska halvön, därav namnet som betyder arabiskt kaffe.

I formuläret nedan kan du höra av dig för att köpa kaffe på postorder!

Kaffe från Svanviks Handels Kafferosteri